Napraviti masu za palačinke i
ispržiti ih. Fil pripremamo od: Izmrvljenog sira, jaja i soli. Masu dobro
izmešati da bude kompaktna. Rojal masa (sastoji se od mleka i jaja) žicom
izmešati, umesto mleka može i pavlaka. Posudu za gratiniranje podmazati uljem
ili puterom i posuti brašnom ili prezlama. Svaku palačinku filovati filom,
uroluju se, preseku se popreko na jednake polovine, odesku se krajevi, ređaju
se u pripremljenu posudu za pečenje, tj. gratiniranje. Odozgo se preliju rojal
masom. Gratiniranje se vrši dok po površini ne dobiji zlatno žutu boju i dok
rojal masa ne postane čvrsta. Do serviranja čuvati na toplom mestu. Ove
palačinke mogu se služiti u vatrostalnoj posudi u kome su zapečene ili u
plitkom ovalu . Odozgo se pospe sitno sečenim lišćem peršuna .
No comments:
Post a Comment