Thursday, 10 April 2014

Gratinirane palačinke sa sirom


         

Napraviti masu za palačinke i ispržiti ih. Fil pripremamo od: Izmrvljenog sira, jaja i soli. Masu dobro izmešati da bude kompaktna. Rojal masa (sastoji se od mleka i jaja) žicom izmešati, umesto mleka može i pavlaka. Posudu za gratiniranje podmazati uljem ili puterom i posuti brašnom ili prezlama. Svaku palačinku filovati filom, uroluju se, preseku se popreko na jednake polovine, odesku se krajevi, ređaju se u pripremljenu posudu za pečenje, tj. gratiniranje. Odozgo se preliju rojal masom. Gratiniranje se vrši dok po površini ne dobiji zlatno žutu boju i dok rojal masa ne postane čvrsta. Do serviranja čuvati na toplom mestu. Ove palačinke mogu se služiti u vatrostalnoj posudi u kome su zapečene ili u plitkom ovalu . Odozgo se pospe sitno sečenim lišćem peršuna .

No comments:

Post a Comment