Thursday 10 April 2014

Krofne sa sirom


                  KROFNE SA SIROM

 Potrebne namirnice: ulje , so , jaja, brašno, parmezan ili kačkavalj i voda. Odnos vode i ulja 1:1 . 
Priprema: U odgovarajućoj posudi staviti ulje, vodu, posoliti i zagrevati do tačke kuvanja. Kada masa provri dodati brašno (koje je u istoj razmeri kao voda i ulje) i mešati na grejnom telu neprekidno dok masa ne počne da se odvaja od unutrašnjih zidova posude i dok ne postane sasvim glatka. Masu skloniti sa grejnog tela a zatim ohladiti i dodavati jedno po jedno jaje neprekidno mešajući , zatim dodati kačkavalj ili parmezan pri čemu jednu polovinu rendamo a drugu  sečemo na sitnije kocke. Od ove mase formiramo krofne u obliku manjih loptica (3 komada u porciji) i przimo u duboko umereno zagrejanoj masnoći dok ne dobije zlatno žutu boju. Izvaditi i dobro ocediti od masnoće, služe se veoma tople .



No comments:

Post a Comment