Potrebne namirnice: ulje , so , jaja, brašno, parmezan ili kačkavalj i
voda. Odnos vode i ulja 1:1 .
Priprema: U odgovarajućoj posudi staviti ulje,
vodu, posoliti i zagrevati do tačke kuvanja. Kada masa provri dodati brašno
(koje je u istoj razmeri kao voda i ulje) i mešati na grejnom telu neprekidno
dok masa ne počne da se odvaja od unutrašnjih zidova posude i dok ne postane
sasvim glatka. Masu skloniti sa grejnog tela a zatim ohladiti i dodavati jedno
po jedno jaje neprekidno mešajući , zatim dodati kačkavalj ili parmezan pri čemu jednu polovinu rendamo a drugu sečemo na sitnije kocke. Od ove mase
formiramo krofne u obliku manjih loptica (3 komada u porciji) i przimo u duboko
umereno zagrejanoj masnoći dok ne dobije zlatno žutu boju. Izvaditi i dobro
ocediti od masnoće, služe se veoma tople .
No comments:
Post a Comment